Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Sirk Norge.

16 landsbyer i Indonesia har tilsluttet seg CLOCC

Publisert: 15. april 2021 | Av: Oda Kristin Korneliussen

Clean Oceans through Clean Communities (CLOCC) samlet deltakere i 16 landsbyer i Banyuwangi, Indonesia, for å fastslå hvilke systemer for avfallshåndtering landsbyene som skal utvikles.

Nye krav til rapportering av ombruk

Publisert: 14. april 2021 | Av: Sirk Norge

2021 blir det første året hvor Norge skal rapportere omfanget av ombruk til EU. EE-produkter, tekstiler, byggematerialer og møbler blir først ut og nå er miljømyndighetene i gang med å se på hvordan rapporteringen ...

Nominer dine kandidater innen 15. april!

Publisert: 12. april 2021 | Av: Sirk Norge

Tradisjonen tro skal vi dele ut priser under Avfall Norges Årskonferanse, som går av stabelen 9. juni. Vinneren stikker av med et gavesjekk på 10.000 kr!

Forbrenningsavgiften i spill

Publisert: 29. mars 2021 | Av: Sirk Norge

Stortingets energi- og miljøkomite har behandlet regjeringens Klimaplan for 2021-2030. Ett av de få forslagene som fikk flertall gjelder forbrenningsavgiften på avfall.

Gjennomslag for biogass i Klimaplan

Publisert: 29. mars 2021 | Av: Sirk Norge

Stortingets energi- og miljøkomite har behandlet regjeringens Klimaplan for 2021-2030. Ett av de få forslagene som fikk flertall er viktig for å realisere potensialet for økt bruk av biogass.

Mars har handlet om adferdsvitenskap og miljøpsykologi

Publisert: 26. mars 2021 | Av: Sirk Norge

Mars går mot slutten, og fokuset rettes snart mot farlig avfall. Vi ser tilbake på det vi har lært i mars rundt tema adferdsvitenskap og miljøpsykologi. Det er arrangert fire fredagswebinarer med Avfallsforsk, publisert ...

Europakommisjonen ber om innspill

Publisert: 23. mars 2021 | Av: Sirk Norge

Nå begynner arbeidet med å oversette strategien for sirkulærøkonomi til konkrete lovforslag. I den anledning ber Europakommisjonen om innspill på hvordan regelverket skal se ut.

Kartlegging av den nye merkeordningen

Publisert: 22. mars 2021 | Av: Sirk Norge

LOOP og Avfall Norge jobber med å kartlegge status på innføring av den nye merkeordningen hos de enkelte selskapene.