Bærekraft i Sirk Norge

Slik jobber Sirk Norge med bærekraft

Sirk Norges bærekraftpolicy

Sirk Norges bærekraftspolicy skal gjenspeile strategien, og sørge for at Sirk Norge bidrar til en bærekraftig utvikling både gjennom egen drift, og gjennom medlemmene. Bærekraftspolicyen skal forankre retningen og arbeidet med bærekraft innenfor miljø, sosiale og økonomiske forhold internt, i tillegg til å synliggjøre fokusområdene for medlemmer og andre interesserte. Policyen gir en kort, overordnet beskrivelse av hvilken langsiktig retning Sirk Norge ønsker å ha innenfor miljø, sosial og økonomisk bærekraft.

- Bærekraft innenfor miljø, sosiale forhold og økonomi skal gjennomsyre Sirk Norges virksomhet, aktiviteter og innkjøp

- Sirk Norge skal arbeide systematisk med bærekraft, og skal arbeide for kontinuerlig forbedring av prosedyrer og resultater innenfor økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft

- Sirk Norge skal selv oppfylle kravene til bærekraft som vi mener at våre medlemmer bør oppfylle, og illustrere et godt eksempel på hvordan en virksomhet kan prioritere bærekraft

- Bærekraft skal være forankret blant Sirk Norges medarbeidere, ledelse og styre

- Sirk Norge skal sikre at egne innkjøp bidrar i omstillingen til en sirkulær og bærekraftig økonomi, og vektlegge dette i innkjøpsprosesser, fremfor å kun vektlegge pris

- Sirk Norge skal sikre et godt, trygt og sunt arbeidsmiljø for sine medarbeidere

- Sirk Norge skal redusere sitt energiforbruk, med hovedfokus på det digitale

- Sirk Norge skal arbeide for å redusere sine avfallsmengder, med fokus på matsvinn og ombruk

- Sirk Norge skal dokumentere, rapportere og kommunisere sin påvirkning på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft

Vil du høre mer om, eller har innspill til Sirk Norges arbeid med bærekraft? Ta kontakt!


I Sirk Norge er vi svært opptatt av bærekraft, både innenfor miljø, sosiale og økonomiske forhold. Dette gjenspeiles i Sirk Norges nye strategi.

Av strategien framgår det at Sirk Norge skal være en pådriver for en sirkulær økonomi der våre felles ressurser gjenbrukes eller gjenvinnes til nye råvarer og produkter.

Avfalls- og gjenvinningsbransjen vil spille en avgjørende rolle i omstillingen Norge skal gjennom i årene fremover. Strategien skal gi retning og beslutningsgrunnlag til både Sirk Norge og medlemsbedriftene slik at Norges materialgjenvinnings- og klimamål for 2030 nås.

Sirk Norges bærekraftarbeid fokuserer på de vesentlige områdene innkjøp, energi og avfall. Her kan du les mer om hvordan Sirk Norge arbeider med disse områdene.

Vesentlige områder

Sirk Norges vesentlige områder innenfor bærekraft er innkjøp, energi og avfall. Det er disse områdene Sirk Norge har størst avtrykk, og mulighet til å påvirke.

Innkjøp

Sirk Norge foretar både større og mindre innkjøp, og har evne og ønske om å påvirke leverandørens bærekraftsavtrykk. For å påvirke leverandører til å vektlegge bærekraft, har Sirk Norge utviklet nye krav og retningslinjer for innkjøp og leverandører. Disse vektlegger bærekraftskriterier som ombruk, leie, varighet, kvalitet, materialer o.l fremfor kun pris. Vi har både generelle innkjøpsretningslinjer, og konkrete for ulike kategorier. Du finner våre retningslinjer og krav for innkjøp her.

Avfall og ombruk

Sirk Norge som en kontorvirksomhet genererer ikke store mengder avfall. Likevel er avfall og ombruk viktige områder for Sirk Norge, fordi det er tett sammenkoblet med vår drift. Vi fokuserer vårt arbeid med avfall og ombruk rundt reduksjon av matsvinn på kontor og våre arrangementer. I tillegg vil vi fokusere på ombrukte og leide møbler til innredning av nye kontorlokaler, hvor mulig.

Energi

Som en kontorvirksomhet har Sirk Norge et relativt lavt energiforbruk. Vi vil likevel jobbe med å redusere vårt energiforbruk, hovedsakelig gjennom digital lagring i Disk og Epost. For å redusere energibruken gjennom digital lagring, innfører vi tiltak for sletting og lagring av epost og dokumenter.

Bærekraftsmål

For å jobbe systematisk med bærekraft, har Sirk Norge satt følgende mål:

Mål 1: Alle leverandører for arrangementer, som inkluderer konferanselokaler og konferansehotell, skal ha en tredjeparts miljøsertifisering, eksempel Miljøfyrtårn, ISO 14001 eller EMAS.

Mål 2: Etterstrebe at 100% av kontorinnkjøp skal være sertifisert av en tredjeparts sertifisering, fortrinnsvis Svanemerket, Fairtrade, økologisk eller tilsvarende godkjent tredjeparts sertifisering/miljømerke.

Mål 3: Alle ansatte i Sirk Norge skal redusere sitt digitale energiforbruk, i henhold til etablerte retningslinjer.

Mål 4: Minimere matsvinn, både fra kontor og arrangementer.

Mål 5: Publisere egen bærekraftsrapport for Sirk Norge årlig.

Om du ønsker å vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft, ta kontakt.

Avfall Norges bærekraftsrapporter

Miljøfyrtårn

Sirk Norge jobber kontinuerlig for å integrere bærekraft i alle aspekter av vår drift. I 2023 har Sirk Norge arbeidet med en miljøfyrtårnsertifisering, og ble i september 2023 sertifisert som Miljøfyrtårn. Å bli sertifisert har innebært arbeid med Sirk Norges mål, styringsdokumenter, rutiner og tiltak innenfor miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft. Bærekraft er en kontinuerlig prosess vi vil jobbe jevnt med gjennom året.

Miljøfyrtårn er Norges ledende bærekraftsertifisering, og et styringsverktøy for miljøledelse. Som sertifisert er Sirk Norge i godt selskap med nesten 10 000 andre norske virksomheter.

Sertifiseringen innebærer at Sirk Norge oppfyller kriterier innenfor miljø, sosial og økonomisk bærekraft.

Kontakt oss

Oda Kristin Korneliussen

Rådgiver
Ansvar: Program Manager i Clean Oceans through Clean Communities (CLOCC), bærekraft
Telefon:  92154677