Publisert: 7. oktober 2021
REdu-programmet har nå gått over i fase 2. Målet er å bredde ut REdu til flere universiteter, flere fagområder og å få med flere i bransjen som partnere og støttespillere. Nå har vi signert samarbeidsavtaler med 2 nye universiteter, Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og Høgskolen Innlandet (HINN).
Samarbeidet med NMBU og NTNU fortsetter. REdu-programmet har i fem år hatt en samarbeid med NMBU og NTNU og støttet utviklingen av bedre undervisningstilbud om avfall, gjenvinning og sirkulærøkonomi.
Universitetet i Sørøst-Norge (USN)
USN tilbyr en rekke ulike studier på seks steder på Østlandet; blant annet Horten, Porsgrunn, Kongsberg, Drammen og Bø. USN har definert tre satsingsområder som er hånd i hanske med REdu; bærekraft og samfunnsansvar, et universitet tett på arbeidslivet og et entreprenørielt universitet. USN har opprettet et Senter for bærekraftig omstilling, og det er også opprettet med Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag, samt Handelshøyskolen på USN.
Avfall Norge deltar også i utviklingen av et nytt studietilbud: Innovasjon i team. Se egen nyhetssak om dette!
Høgskolen i Innlandet (HINN)
HINN er et av landets større høgskoler med 16.000 studenter. HINN var tidlig ute og etablerte et masterstudium innen miljøpsykologi, med støtte fra regionens avfallsselskap Glør. Dette er det eneste masterstudiet av sitt slag i Norden, og retter oppmerksomheten mot samspillet mellom miljø og mennesker.
Nå etableres et nytt forskningssenteret for bærekraft og digitalisering på Kongsvinger med over 90 millioner kroner i finansiering og 18 medarbeidere, hvorav 10-12 blir doktorgradsstipendiater. Senteret skal bidra til ny kunnskap om bærekraft og digital forretningsutvikling i samarbeid med næringslivet både regionalt og nasjonalt.
REdu-samarbeidet vil omfatte hele universitetet.
Dette er REdu
REdu er avfalls- og gjenvinningsbransjens kompetanseløft i regi av Avfall Norge. Siden prosjektets start i 2015 har målet vært å styrke fagtilbudet på høyere utdanning, synliggjøre muligheter i bransjen, og satse på kompetanseutvikling, innovasjon og forskning.
Programmet retter seg mot fire målgrupper:
- Bransjens virksomheter - vi utdanner flere med kunnskap om avfall og gjenvinning
- Studenter - vi tilbyr internship og samarbeid om masteroppgaver og PhD
- Universiteter og høgskoler - vi tilbyr gjesteforelesere og samarbeid med næringslivet
- Ung i Gjenvinningsbransjen - vi tilbyr nyutdannede et nettverk i bransjen
En større satsing også på fagutdanning er under utvikling.
Les mer om hva du kan få igjen for å være med, og se oversikt over alle REdu-partnere og støttespillere her:
REdu Summer interns 2022
Avfall Norge håper å tilby flest mulig sommerjobber for studenter fra alle studieretninger i 2022. Det kan også planlegges med masteroppgaver 2022-2023 som bygger på datainnsamling og grunnlagsjobbing gjennom sommeren-22.
For å bli med på internship-programmet må man være REdu partner eller støttespiller. Meld din interesse her!
Det finnes tre ulike modeller for summer internship:
Modell 1: Dere får tilgang på søkerlisten - velger studenter, gir dem oppgaver og følger dem opp selv.
Modell 2: Dere definerer oppgave/problemstilling, Avfall Norge ansetter og følger opp studenter. Rapport avgis dere på slutten av sommeren.
Modell 3: Dere kan bli med i et større samarbeid med flere bedrifter som definerer en tverrfaglig større oppgave - Avfall Norge følger opp tilsvarende modell 2.
Tidsplan 2022:
Utlysing summer internship: desember 2021
Søknadsfrist:februar 2022
Ansettelser: april
Oppstart/gjennomføring: juni-august
Relaterte artikler
Se flere nyheterPublisert: 30. juni 2021
Møt våre nye REdu-interns
Publisert: 25. juni 2021