Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Sirk Norge.

EU vil redusere matsvinn

Publisert: 14. desember 2021 | Av: Jens Måge

FNs bærekraftsmål omfatter et mål om å halvere det globale matavfallet innen 2030. I Norge signerte matnæringen og myndighetene “Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn” i 2017, med mål om om å halvere matsvinnet innen ...

Avfallsmengdene redusert i 2020

Publisert: 10. desember 2021 | Av: Sirk Norge

Avfallsregnskapet for 2020 er nå klart. Tall fra SSB viser at de totale avfallsmengdene er redusert med 5 prosent siden 2019, og at materialgjenvinningsgraden øker andre året på rad.

Nudging bidrar til å redusere sneipforsøplingen

Publisert: 10. desember 2021 | Av: Sirk Norge

Det viser en ny rapport utført av Mindshift som konkluderer at ved hjelp av atferdspsykologi tar flere i bruk avfallsbeholdere når de skal kaste sigaretten etter bruk.

Velkommen til REEN

Publisert: 9. desember 2021 | Av: Sirk Norge

Avfall Norge ønsker REEN velkommen som nytt medlem. REEN AS er en teknologileverandør som effektiviserer innsamling, måling og transport av avfall.

Avfall Norge på feltbesøk på Bali

Publisert: 9. desember 2021 | Av: Oda Kristin Korneliussen

Den siste tiden har Avfall Norges internasjonale prosjekt, CLOCC, vært på feltbesøk på Bali. Formålet var å lære mer om den lokale konteksten og igangsette prosjekter i to regioner på øya.

Se hva studentene på NTNU har jobbet med i høst

Publisert: 3. desember 2021 | Av: Sirk Norge

Hver høst undervises det i emnet Avfallsteknologi og ressursgjenvinning ved NTNU, med støtte fra REdu gjennom en 20 %-stilling av Føsteamanuensis II. Stillingen er besatt av fagansvarlig Sigrun Jahren, som utenom stillingen på NTNU ...

Røykvarslerdagen 2021

Publisert: 30. november 2021 | Av: Sirk Norge

Onsdag 1. desember er den årlige røykvarslerdagen. Husk å skifte batteri, men ikke kast batteriet i restavfallet!

Viktig seier for biogass i budsjettforliket

Publisert: 30. november 2021 | Av: Kåre Fostervold

Budsjettkameratene fra AP, SP og SV ble mandag enige om å satse mer på karbonfangst fra avfallsforbrenning, økt eksport av grønn teknologi og likebehandling av biogasskjøretøy med nulluslippsalternativer i bomringene.

Avfall Norges renovasjonsbenchmarking 2022 (RBM22)

Publisert: 30. november 2021 | Av: Håkon Bratland

Det er nok en gang duket for Avfall Norges renovasjonsbenchmarking. 20 år med RBM har gitt deltakerne et effektivt grunnlag for å oppnå bedre resultater gjennom målrettet ledelse, læring, motivasjon av medarbeidere og fruktbart ...

Avfallsreduksjon i fokus i Norge og Europa

Publisert: 22. november 2021 | Av: Sirk Norge

Denne uken er det europeisk uke for avfallsreduksjon og over hele EU foregår det aktiviteter som setter fokus på avfallsreduksjon og mer sirkulært forbruk.