Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Sirk Norge.

Gi oss naturen tilbake

Publisert: 3. juni 2020 | Av: Sirk Norge

Europakommisjonen vil styrke naturens økosystem og gjenopprette Europas biologiske mangfold. Det fremkommer i den nye strategien “Gi oss naturen tilbake”.

Enova bør dyttes i sirkulær retning

Publisert: 3. juni 2020 | Av: Sirk Norge

Avfall Norge ber om at arbeidet med sirkulære verdikjeder og økt ressurseffektivitet prioriteres tydelig i tilleggsavtalen med Enova.

Vi trenger en sirkulær verdikjede for karbon

Publisert: 27. mai 2020 | Av: Sirk Norge

Karbonfangst og -lagring (CCS) blir neppe noen "gullgruve", skriver Anders Bjartnes i Energi og Klima samme dag som Zero legger frem rapporten “Sirkulær karbonøkonomi kan bli en effektiv klimaløsning”. Avfall Norge tror tilnærmingen til ...

Vil du samle unge i bransjen?

Publisert: 25. mai 2020 | Av: Sirk Norge

15. juni 0930 - 1100, holdes det en oppstarswebinar for et bransjenettverk for å samle unge i bransjen. Vil du være med å engasjere deg, eller bare delta? Webinaret er åpent for alle.

Satser på produksjon av biokull

Publisert: 20. mai 2020 | Av: Sirk Norge

Lindum AS setter for tiden opp et pilotanlegg for pyrolyse og tørking av organisk avfall. Oppsetningen er noe forsinket, men skal være klart i juni.

Unyansert om avvik fra Miljødirektoratet

Publisert: 19. mai 2020 | Av: Sirk Norge

Kontrollaksjonen som Miljødirektoratet og Fylkesmannen hadde hos avfallsforbrenningsanleggene i 2019 viser en stor nedgang i antall overskridelser av utslipp til luft fra 300 hendelser i 2009 til 120 i 2019.

Produksjon av biogass med drivstoffkvalitet økte med 60%

Publisert: 18. mai 2020 | Av: Sirk Norge

Nye tall fra Miljødirektoratet viser at bruken av flytende biodrivstoff økte med 20 prosent i fjor. Norsk produksjon av biogass med drivstoffkvalitet, som i hovedsak brukes til veitransport i Norge økte med 60%, noe ...