Praktisk informasjon
Polyteknisk Forening, Rosenkrantz gate 7, Oslo, Oslo
Vi inviterer medlemmer og samarbeidspartnere til å delta enten fysisk eller digitalt. Konferansen avholdes i samarbeid med Prosin-konferansen og blir overført direkte til deltakere på hub’er på Strand Hotel Fevik, Grenland og Mo i Rana. Prosin-konferansen blir også overført direkte i Polyteknisk forening på formiddagen den 11/8.
Konferansen har som mål å belyse og konkretisere mulighetene for verdiskaping og nye arbeidsplasser ved overgang til en mer sirkulær økonomi. Det vil også bli en politikerdebatt om temaet.
Etter debatten vil det bli avholdt en uformell sammenkomst, der dagens deltagere kan mingle og kose seg med god mat og drikke - i Arendalsukas ånd.
Vi følger de pålagte smittevern-tiltak, det vil ikke være mer enn 30 deltagere i rommet, derfor begrenset antall plasser og "første mann til mølla".
Gratis deltagelse.
Tirsdag 11. august
09.00–11.30
Overføring av Prosin-konferansen
Digital overføring fra Prosin-konferansen fra Strand Hotel Fevik.
11.30–12.30
Pause og omrigg
12.30–12.35
Velkommen til Sirkulær21
12.35–13.45
Åpning av konferansen
12.45–13.05
Nye arbeidsplasser i sirkulærøkonomien v/Virke, LO, Avfall Norge og SINTEF
SINTEF presenterer foreløpige funn fra verdiskapingsstudie støttet av Klima- og miljødepartementet.
13.05–13.25
Sirkulær økonomi i et globalt og europeisk perspektiv v/Circular Norway
Circular Norway setter Circular Gap Report Norway i et globalt og europeisk perspektiv, knytter det opp mot regjeringens strategi og belyser hvordan næringslivet kan samarbeide for å løse den komplekse og sammensatte problemstillingen som sirkulær økonomi representerer.
13.25–13.35
Pause
13.35–13.55
Grunnlaget for sirkulær økonomi v/Deloitte
Det er stort potensial for sirkulær økonomi i mange næringer, viser ny rapport fra Deloitte. Vi får en gjennomgang av hvilke potensial ulike næringer har, og hvilke barrierer som kan være til hinder.
13.55–14.05
Pause
14.05–15.00
Politisk debatt
Hvordan legge til rette for mer sirkulærøkonomi, ledes av Elisabeth S. Moen, Zynk.
15.00–19.00
Uformell sammenkomst i regi av Avfall Norge og Deloitte
Enkel matservering og noe godt i glasset.
Cecilie Lind
Cecilie er daglig leder i Handelens Miljøfond, der hun jobber for å redusere plastforurensning og fremme sirkulær økonomi. Hun er spesielt engasjert i å fremme samarbeid på tvers av sektorer for å redusere miljøpåvirkningen og optimalisere ressursutnyttelsen. Hun har en sterk bakgrunn innen miljøarbeid og bærekraftige løsninger, med lang erfaring i å lede prosjekter som styrker samarbeid mellom næringsliv og miljøorganisasjoner.
Maren Hersleth Holsen
Vibeke Stærkebye Nørstebø
Alexander Christiansen
Alexander har vært prosjektleder og medforfatter på Circularity Gap Report Norway. Han har lang erfaring med forskning, rådgivning, strategi og forretningsutvikling. Han har en mastergrad i kjemi fra Universitetet i Oslo og en Master of Technology Management (MTM) fra NTNU / MIT Sloan School of Management. Før Circular Norway var han ansatt i DNV GL hvor han jobbet med ulike prosjekter innen risikostyring, risikoanalyse og klima rettet mot næringslivet og kommuner.
Anders Magnus Løken
Anders Magnus Løken leder bærekraft og analyse i Deloitte Risk Advisory i Norge. Han er sivilingeniør med lang erfaring i bruk av data og analyse for å forbedre styring, redusere risiko og ta bedre og mer bærekraftige beslutninger. Han arbeider med sirkulærøkonomi og produsentansvar, spesielt innen plast.
Åsmund Grøver Aukrust
Mathilde Tybring-Gjedde
Mathilde Tybring-Gjedde er stortingsrepresentant fra Oslo, og har erfaring som politisk rådgiver i Solberg-regjeringen, medlem i Utdannings- og forskningskomiteen i perioden 2017-2021 og har siden 2021 vært medlem i Stortingets Energi- og miljøkomite.
Willfred Nordlund
Lars Haltbrekken
Lars er fra Sør-Trøndelag og ble valgt inn på Stortinget i 2017, og har siden vært medlem av Stortingets Energi- og miljøkomite. Han har erfaring som rådgiver i Norsk Bonde og Småbrukerlag, og har vært leder av Natur og Ungdom og Naturvernforbundet.
Ola Elvestuen
Ola er stortingsrepresentant fra Oslo, har siden han kom inn på Stortinget i 2013 vært representant i Stortingets Energi- og miljøkomite. Han var parlamentarisk nestleder i Venstre i 2013-2018 frem til han ble klima- og miljøminister i 2018-2020. Ola er for tiden også medlem av Nordisk råd.