I samarbeid med Innovasjon Norge og No Waste inviterer vi til innovasjonsworkshop om tema mat i den sirkulære økonomien. Her får du utvikle og presentere forretningsideen din foran relevante personer fra avfalls- og matbransjen og konkurrere om å vinne 100 000 kr!
Innovasjonsworkshop’en representerer en unik mulighet til å bli mer kjent med bransjen, knytte kontakter, gjøre markedsavklaringer, finne samarbeidspartnere og koble seg på Innovasjon Norge med deres verktøykasse. Vi ønsker gründere/idéutviklere, produsenter, avfallsselskap og dispruditører av mat velkommen.
Årets tema: Matsirkelen
Årets tema er hvordan vi utnytter våre biologiske ressurser best mulig. Fra jord til bord - og tilbake igjen. Hvordan kan vi sikre maksimal ressursutnyttelse og minimalt med avfall og utslipp i alle ledd?
Vi har invitert inn noen aktører fra denne verdisirkelen til å presentere sine problemer relatert til dette. De trenger hjelp fra dere. Her er noen utfordringer i matsirkelen:
- Svinn i primærproduksjonen (landbruk og havbruk)
- Sekundær råvare
- Gjenvinning av viktige næringsstoffer i primærproduksjonen
- Redusere bruk av plastemballasje i alle ledd
- Redusere avfall i distribusjonsledd
- Redusere matsvinn i private hjem
- Gjenvinning av matavfall
Innovasjonsmetode
I forkant av innovasjonsworkshoppen vil aktører i matsirkelen presentere sine problemer. Deltakere kan velge å ta tak i disse, eller andre problemer i matsirkelen. Problembeskrivelsen og -forståelsen er avgjørende del av innovasjonsprosessen. Gjennom workshoppen vil vi kna oss videre fra problem til løsning, forretningsmodell og pitching av ideer for en mer sirkulær matsirkel.
Dette arrangementet er gratis med påmeldingsfrist 9. oktober
Viktige datoer
- Webinar- Mat og emballasje, 9. oktober kl. 8.30-9.30