Fredag 10. september
08.30–08.35
Velkommen
08.35–09.50
Status for biogass i Norge
Hvordan har biogassproduksjonen utviklet seg de siste årene? Hvilke råstoff brukes, og hva brukes biogassen og bioresten til? Dette har blitt kartlagt som en del av country report i IEA Bioenergy Task 37.
08.50–09.05
Innsamling av matavfall: poseprosjektet
Hvordan matavfallet samles inn kan ha betydning både for utsorteringsgrad og kvalitet på bioresten. I poseprosjektet gjennomføres det tester av ulike poseløsninger.
09.05–09.20
Hvordan kan nettverk bidra til innovasjon? Bedriftsnettverket «No Waste! Food Circle»
Bedriftsnettverket «No Waste! Food Circle» utvikler innovativ ny teknologi og løsninger for en bærekraftig produksjon av mat, som bidrar til å gjøre landbruket mer klimarobust og til å øke den globale matproduksjonen. Utgangspunktet er felles aktiviteter og samarbeidsprosjekter rundt biogassanlegget og pilotveksthuset på Den Magiske Fabrikken.
09.20–09.30
Spørsmål
Anna Fagerheim
Anna Fagerheim er rådgiver i Avfall Norge. Hun har en mastergrad i fornybar energi fra NMBU og var aktiv deltaker i REdu-programmet. Hun jobber med en stor bredde av faglig prosjekter og arrangementer i Avfall Norge, herunder Avfallsforsk og REdu.
Kari-Anne Lyng
Kari-Anne Lyng forsker på miljøpåvirkningen til produkter og tjenester gjennom hele livsløpet, og har en spesialisering innenfor avfallssystemer. Hun er koordinator for forskningsområdene avfallsressurser, biogass, energi og transport hos NORSUS Norsk Institutt for Bærekraftsforskning. Hun har en doktorgrad fra NMBU med tema biogass.
Sylvi Sølvi Rønnekleiv Haugedal
Tina Wågønes
Daglig leder for Norsk Senter for Sirkulær Økonomi, Norges største klynge for sirkulærøkonomi. Tina har en Master of Management fra BI, i tillegg er hun utdannet sivilingeniør fra NTNU. Hun har lang fartstid fra norske teknologibedrifter, med ansvar for teknologiutvikling og internasjonal markeds- og forretningsutvikling. Hun har også erfaring som konsulent, gründer, som daglig leder i et innovasjonsselskap, og har derfor god kjennskap til de utfordringene små og store bedrifter møter i arbeidet med innovasjon, omstilling og vekst.