Praktisk informasjon
Digitalt
kr. 1800,- eks mva. medlem
kr. 2500,- eks mva. ikke medlem
Ny, interaktiv digital plattform
På våre digitale fagseminarer bruker Avfall Norge konferanseplattformen "Hopin". Dette gir rom for mer interaktivitet og dialog enn f.eks. Zoom og Teams.
Grupperabatt
Vi tilbyr nå grupperabatt for våre digitale fagseminarer. Ved kjøp av mer enn fem billetter vil alle billetter. utover de fem, være gratis. Dette forutsetter at bestillingen skjer samlet og rabatten trekkes fra ved bestilling. Rabatten gjelder kun for medlemmer.
Onsdag 21. april
12.00–12.50
Politikk og regelverk
- Velkommen med innføring i Hopin
- Presentasjon av Fagforum for farlig avfall, et samarbeid mellom NFFA og Avfall Norge.
- Miljødirektoratet gir en oppdatering om pågående arbeid og prosesser knyttet til farlig avfall
- Avfall Norge orienterer om siste nytt og pågående prosesser knyttet til farlig avfall på EU-nivå
13.00–13.45
Faglige dypdykk- parallellsesjoner
I denne bolken av programmet vil det være mulig å velge mellom tre ulike faglige dypdykk. Det er 1-2 faglige innlegg per parallell. Resten av tiden er holdt av til spørsmål og erfaringsdeling.
1. Parallell: Smittefarlig avfall i husholdningsavfall
Smitterisiko/eksponering av mikroorganismer ved håndtering av husholdnings avfall med Pål Graff i Stami
2. Parallell: Avvikshåndtering
Om asbest og hvordan dette skal håndteres når det dukker opp på avfallsmottak med Sverre Valde i NOMIKO AS
3. Parallell: Farlig avfall fra bygg
Farlig avfall i nasjonal handlingsplan for bygg og anleggsavfall 2021-2023 med Gunnar Grini i Norsk Industri
Miljøkartlegging ved gjenvinning av betong i prosjektet CIRCULUS med Per Anders Eidem i SINTEF
13.45–14.25
Utdanning og kompetanse
- Øystein Solevåg forteller om den nye NFFA-veilederen for kjøp av farlig avfallstjenester
- Frode Sirevåg snakker om "BIR-modellen" og forteller hvordan de har jobbet med med kompetanse og ny organisasjonsstruktur
14.30–15.00
Diskusjonsforum
I seminarets siste sesjon blir det lagt opp til diskusjonsforum. Ståle Tonheim innleder temaet og deltakerne deles inn i grupper.
12.00–15.00
Digital omvisning og nettverksbygging
Gjennom hele seminaret er det mulig å ta en titt innom NOAHs digitale omvisning på deres pilotanlegg for saltgjenvinning på Herøya. Det vil også være lagt til rette for nettverksbygging gjennom en egen funksjon på plattformen.
Ingebjørg Svindland
Sjefingeniør i Miljødirektoratet på miljøgift- og tilsynsavdelingen, seksjon for sirkulær økonomi
Cecilie Lind
Cecilie er daglig leder i Handelens Miljøfond, der hun jobber for å redusere plastforurensning og fremme sirkulær økonomi. Hun har lang erfaring fra gjenvinningsbransjen og arbeid med sirkulærøkonomi. Der i blant styring av prosjekter som styrker samarbeid på tvers av sektorer og mellom næringsliv og miljøorganisasjoner for å redusere miljøpåvirkning og optimalisere ressursutnyttelse. Handelens Miljøfond ble stiftet i 2017, og ble etablert som et alternativ til en statlig avgift fordi handelsbransjen og Klima- og miljødepartementet ble enige om at handelen selv tar ansvar for at det tas betalt for plastbæreposene i henhold til EUs plastposedirektiv. Det var Virke Handel, NHO Service og Handel og Dagligvarehandelens Miljøforum som etablerte Handelens Miljøfond for å sikre at midlene som samles inn øremerkes til å redusere miljøutfordringene knyttet til plast.
Paal Frisvold
Paal Frisvold har jobbet med Norges forhold til EU siden 1997. Han har etablert og bygget opp flere norske næringspolitiske miljøer i Brussel som Miljøstiftelsen Bellona, konsulentselskapet Brusselkontoret, Norsk Industri og Sintef. I dag jobber han som EU-rådgiver for bl.a. Greenpeace for å løfte frem norsk petroleumspolitikk i EUs beslutningsorgan.
Anna Fagerheim
Anna Fagerheim er rådgiver i Avfall Norge. Hun har en mastergrad i fornybar energi fra NMBU og var aktiv deltaker i REdu-programmet. Hun jobber med en stor bredde av faglig prosjekter og arrangementer i Avfall Norge, herunder Avfallsforsk og REdu.
Pål Graff
Sverre Valde
Per Anders Eidem
Gunnar Grini
Gunnar Grini er bransjesjef – gjenvinning i Norsk Industri. Han har tidligere jobbet i bl.a. Miljøstiftelsen Bellona, Direktoratet for byggkvalitet og vært sekretariatsleder for det regjeringsoppnevnte Miljøgiftsutvalget.
Øystein Solevåg
Øystein Solevåg har vore dagleg leiar i ÅRIM – Ålesundregionen Interkommunale Miljøselskap IKS – sidan 2010. Selskapet har ansvaret for hushaldsavfall og slam frå om lag 105 000 menneske. Han er styremedlem både i AvfallNorge og i Norsk Forening for Farlig avfall, i tillegg til å vere nestleiar i Miljøagentene.