Praktisk informasjon
Digitalt
Fredag 4. oktober
08.30–08.35
Velkommen
08.35–08.50
Hva er samfunnsoppdraget om sunne hav, kystområder og vassdrag?
08.50–09.05
Restaurering av kystøkosystemer i Arktis og Atlanterhavet
09.05–09.20
Avløpsvann i kystmiljø
Innlegget vil holdes på engelsk.
09.20–09.30
Samtale, spørsmål og svar
Emilie Rohde Larsen
Emilie er nyutdannet med en mastergrad i Internasjonale miljøstudier fra NMBU. Hun har kompetanse om barrierer til sirkulær økonomi og kunnskap om virkemidler for å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært. Tidligere har hun arbeidet i miljøstiftelsen ZERO der hun undersøkte materialavgift som økonomisk virkemiddel. Hun har erfaring fra avfallsbransjen gjennom prosjekter hos IVAR IKS og NORSIRK, henholdsvis vedrørende ombruk, og LCA knyttet til resirkulering av batteri.
Elin A. Hansen
Elin leder fagteamet i Sirk Norges administrasjon. Hun er sivilingeniør og har tidligere vært fagansvarlig sirkulærøkonomi i miljøstiftelsen ZERO, og ledet sirkulær rådgivning for ombruksplattformen Loopfront. Som miljørådgiver for Statsbygg fasiliterte hun overføring av en 4500 m2 telthall fra Prosjekt nytt regjeringskvartal til Sirkulær Ressurssentral, og var involvert i konseptutredning av metode for ombruk av hulldekker i betong.
Ida Beate Øverjordet
Ida Beate Øverjordet er seniorforsker ved SINTEF Ocean i avdeling for Klima og miljø. Der jobber hun med effekter av forurensning og menneskelig aktivitet på det marine miljøet. Øverjordet har jobbet mye med miljøgifter og kloakkforurensning i Arktis. Hun leder et stort innovasjonsprosjekt innenfor Samfunnsoppdraget «sunne hav, kystområder og vassdrag». Prosjektet fokuserer på restaurering av kystøkosystemer i Arktis og Atlanterhavet, der de jobber tverrfaglig for å finne løsninger på blant annet å redusere avfall som slippes ut i miljøet fra kloakk.
Manish Prakash Victor
Manish arbeider med bioinformatikk ved Havforskningsinstituttet. Han er del av forskningsgruppen som arbeider med mikrobiologi som fokuserer på sjømattrygghet inkludert overvåking av villfisk arter langs norskekysten. De samler inn prøver fra blant annet avløpsvann. Studiene fungerer som et radar for å overvåke og evaluere mikrobiomet og effektene av menneskelige aktiviteter påfører.