Barrierer for utnyttelse av bioressursene

Under ukens webinar skal vi se nærmere på resultater fra Avfall Norges "Barriereprosjekt" som en del av satsningsprosjektet bio2020. Der har fokuset vært på å sammenstille og systematisk gjennomgå av barrierer for utnyttelse av bioressursene, med målsetting om å identifisere hvordan barrierene kan fjernes.

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere

Fredag 24. september

08.30–08.35

Velkommen

Foredragsholder: Anna Fagerheim Rådgiver, Avfall Norge

08.35–09.00

Introduksjon av bio2025 og gjennomgang av barriereprosjektet

Foredragsholder: Cecilie Lind Daglig leder, Handelens Miljøfond

09.00–09.30

Spørsmål og diskusjon

Anna Fagerheim

Rådgiver, Avfall Norge

Anna Fagerheim er rådgiver i Avfall Norge. Hun har en mastergrad i fornybar energi fra NMBU og var aktiv deltaker i REdu-programmet. Hun jobber med en stor bredde av faglig prosjekter og arrangementer i Avfall Norge, herunder Avfallsforsk og REdu.

Cecilie Lind

Daglig leder, Handelens Miljøfond

Cecilie er daglig leder i Handelens Miljøfond, der hun jobber for å redusere plastforurensning og fremme sirkulær økonomi. Hun har lang erfaring fra gjenvinningsbransjen og arbeid med sirkulærøkonomi. Der i blant styring av prosjekter som styrker samarbeid på tvers av sektorer og mellom næringsliv og miljøorganisasjoner for å redusere miljøpåvirkning og optimalisere ressursutnyttelse. Handelens Miljøfond ble stiftet i 2017, og ble etablert som et alternativ til en statlig avgift fordi handelsbransjen og Klima- og miljødepartementet ble enige om at handelen selv tar ansvar for at det tas betalt for plastbæreposene i henhold til EUs plastposedirektiv. Det var Virke Handel, NHO Service og Handel og Dagligvarehandelens Miljøforum som etablerte Handelens Miljøfond for å sikre at midlene som samles inn øremerkes til å redusere miljøutfordringene knyttet til plast.