Nyheter

Nyheter om bransjen, rammevilkår og Sirk Norge.

To sentrale medarbeidere slutter i Avfall Norge

Publisert: 31. januar 2019 | Av: Sirk Norge

I løpet av våren takker vi av to dyktige medarbeidere som har bidratt til å ta bransjen fremover. Henrik Lystad og Torbjørn Sølsnæs slutter i Avfall Norge.

Velkommen til Philip Morris

Publisert: 31. januar 2019 | Av: Sirk Norge

Vi ønsker Phillip Morris velkommen som nytt medlem i Avfall Norge!

Bransjen satser på digitalisering

Publisert: 28. januar 2019 | Av: Sirk Norge

Vi har arrangert vårt første digitaliseringsseminar, og nå etablerer vi et nettverk for digitalisering. - Det er et stort behov for å ha en arena hvor man kan dele tverrfaglig kunnskap!

Ønsker krav til utsortering for næringsliv og kommuner

Publisert: 25. januar 2019 | Av: Sirk Norge

Avfall Norge har sammen med Norsk Industri og Miljøstiftelsen Bellona sendt et innspill til Klima- og miljødepartementet knyttet til forslag om obligatorisk utsortering av plast og biologisk avfall.

Hvordan kan vi oppnå renere råvarer?

Publisert: 16. januar 2019 | Av: Sirk Norge

Høsten 2018 iverksatte Avfall Norge et prosjekt for å kartlegge og beskrive verdikjeden for glass og metall. Hensikten med prosjektet er å utvikle en metodikk for å analysere og optimalisere verdikjeden for ulike materialstrømmer ...

Flere vil fange CO2-utslipp fra forbrenningsanlegg

Publisert: 10. januar 2019 | Av: Sirk Norge

Med et fullskala karbonfangstanlegg, kan Fortum Oslo Varme fange CO2-utslippet fra forbrenningsanlegget på Klemetsrud tilsvarende utslippet fra 200 000 biler.

CO2-avgift på avfallsforbrenning

Publisert: 17. desember 2018 | Av: Sirk Norge

En CO2-avgift på avfall forutsetter at den bidrar til reduserte klimautslipp, økt materialgjenvinning og like konkurransevilkår. Leder av energi- og miljøkomiteen Ketil Kjenseth (V) sitt forslag er interessant for å oppnå nettopp dette ...