Hvordan planlegge for klimatilpasning?

Det er behov for å planlegge utforming og organisering av infrastruktur slik at vi kan håndtere ekstremvær og følgende konsekvenser når det inntreffer. Hvordan kan aktører gå fram for å bli robuste i møte med hyppigere ekstemværhendelser forårsaket av klimaendringer?

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere

Fredag 20. september

08.30–08.35

Velkommen

Foredragsholder: Emilie Rohde Larsen Prosjektleder Avfallsforsk, Sirk Norge

08.35–08.50

RESIST - Klimatilpasning i arktis

Foredragsholder: Ane Høyem Leder, GAIA Vesterålen

08.50–09.05

Hva er viktig å være obs på?

Foredragsholder: Ajla Alagic Bærekraftsansvarlig, Gjensidige

09.05–09.20

Klimatilpasning av det bygde miljø - Nye verktøy og løsninger fra Klima 2050

Foredragsholder: Edvard Sivertsen Seniorforsker, SINTEF

09.20–09.30

Samtale, spørsmål og svar

Emilie Rohde Larsen

Prosjektleder Avfallsforsk, Sirk Norge

Emilie er nyutdannet med en mastergrad i Internasjonale miljøstudier fra NMBU. Hun har kompetanse om barrierer til sirkulær økonomi og kunnskap om virkemidler for å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært. Tidligere har hun arbeidet i miljøstiftelsen ZERO der hun undersøkte materialavgift som økonomisk virkemiddel. Hun har erfaring fra avfallsbransjen gjennom prosjekter hos IVAR IKS og NORSIRK, henholdsvis vedrørende ombruk, og LCA knyttet til resirkulering av batteri.

Ane Høyem

Leder, GAIA Vesterålen

Ane Høyem er historiker og journalist, med bakgrunn fra NRK og Flyktninghjelpen. Hun tok initiativet til grunnleggelsen Gaia Vesterålen, hvor hun nå er leder, i stiftelsen Museum Nord. Gaia Vesterålen er en forsknings- og innovasjonssatsing som har som mål å skape mer bærekraftige og miljøvennlige lokalsamfunn. De har blant annet klimatilpasningsprosjektet RESIST gjennom EU programmet EUs finansieringsprogram for forskning og innovasjon, Horisont Europa.

Ajla Alagic

Bærekraftsansvarlig, Gjensidige

Ajla Alagic er bærekraftsansvarlig i Gjensidige. Hun har ansvar for bærekraft i forsikringsproduktene til Gjensidige, og jobber med blant annet klimarisiko, klimatilpasning, taksonomi og innovasjon.

Edvard Sivertsen

Seniorforsker, SINTEF

Edvard Sivertsen er sivilingeniør i fysikalsk kjemi fra NTH og en doktorgrad i kjemisk prosessteknologi fra NTNU. Edvard er seniorforsker i faggruppe Vann og Miljø ved SINTEF Community. De siste årene har han ledet en arbeidspakke på overvannshåndtering i SFI Klima 2050 med særlig fokus på å møte fremtidige overvannsutfordringer som følge av klimaendring. Han har jobbet bredt innen ulike fagområder, men har de siste årene jobbet mest med strategiske verktøy og praktiske løsninger for å håndtere og rense overvann, med fokus på naturbaserte løsninger. I tillegg har han erfaring med renseteknologier, særlig membranteknologi, multivariat dataanalyse, optimalisering og forsøksdesign