Praktisk informasjon
Zoom
Fredag 26. mai
08.30–08.35
Introduksjon: CLOCC-prosjektets erfaringer med global avfallshåndtering
08.35–08.45
SINTEF satser internasjonalt
Global Sustainable Development er SINTEFs nye satsing rettet mot lav- og mellominntektsland. Hvordan skal SINTEF bruke sin samlede kompetanse på dette området fremover?
08.45–09.00
Bærekraft i et globalt perspektiv
Hvordan arbeider Ragn Sells globalt, og hvilke interessante trender ser de i markedet? Hva legger Ragn Sells i "The Sustainability journey"?
09.00–09.10
Hva er kunnskaps- og innovasjonsbehovet fremover?
Handelens Miljøfond er handelens satsning for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Hva mener de er behovet fremover når det kommer til globale prosjekter? Hvilke erfaringer har de gjort så langt, og hva kommer i neste utlysing 1. juni ?
09.10–09.20
FNs plastavtale - hva skjer i Paris?
Hvordan kan en global plastavtale akselerere implementering av effektive avfallssystemer for styrking av sirkulær økonomi og stoppe plast forurensning?
09.20–09.30
Spørsmål og diskusjon
Jens Måge
Jens Måge har arbeidet i Sirk Norge siden 2014. Han jobber han blant annet med sirkulær bioøkonomi, tekstiler, REdu-programmet, innovasjon og internasjonalt arbeid. Måge er styremedlem i den europeiske organisasjonen for kompost og biogjødsel, European Compost Network (ECN) i andre periode (2023-2025). Han er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen i København.
Oda Kristin Korneliussen
Oda jobber som rådgiver for CLOCC (Clean Oceans through Clean Communities) som er Avfall Norges internasjonale prosjekt. CLOCC jobber for å redusere marin plastforsøpling ved å forbedre avfallshåndteringen i land der mye avfall havner på avveie. Hun er også prosjektleder for Avfall Norges prosjekt innen bærekraft, og MIljøfyrtårnansvarlig. Oda har bakgrunn fra miljø/bærekraft og kommunikasjon.
Anneli Alatalo Paulsen
Anneli Alatalo Paulsen er forskningsleder for gruppen Material- og ressursoptimalisering i SINTEF Community og teammedlem i det Norad-finansierte og SINTEF-ledede prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE). Hun jobber med fagområdene Generering og behandling av plastavfall av lav kvalitet | Marine plastforurensning | Sirkulær økonomi | Sambehandling av avfall i sementindustrien | Bilateralt miljøsamarbeid og kapasitetsbygging
Pär Larshans
Pär Larshans har lang erfaring innen bærekraft, entreprenørskap og kommunikasjon. Siden 2015 har han vært leder for bærekraft i Ragn-Sells og leder også en global arbeidsgruppe på sirkulær økonomi under Det Internasjonale Handelskammeret.
Mari Kristin Martinsen
Mari Kristin Martinsen jobber som rådgiver i Handelens Miljøfond og har ansvaret for fondets internasjonale program. Hun er utdannet samfunnsgeograf fra universitetet i Cambridge, og har jobbet med forebygging av avfall inkl. marin forsøpling siden 2015 i Miljødirektoratet. I Handelens Miljøfond har hun ledet utviklingen av Rydd Norge-programmet, i tillegg til det internasjonale arbeidet.
Jacob Rognhaug
I løpet av sin 24 års karriere i TOMRA har Jacob holt en rekke stillinger innenfor teknologiutvikling, teknologiledelse, salg og forretningsutvikling, samt landansvarlig for TOMRA’s virksomhet i Kina hvor han bodde fra 2011-2021. Dette har gitt han erfaring med løsninger for sirkulær økonomi fra Europa, USA og Asia. I sin nåværende stilling, i Publc Affairs, er han blant annet ansvarlig for å lede TOMRA’s arbeid i forbindelse med FN’s globale plastavtale.