Gjør blå sektor klimanøytral og sirkulær!

Hvordan passer gjenvinningsbransjen og sirkulærøkonomi inn i EUs oppdrag om sunne hav?

Beskrivelse
Program
Foredragsholdere

Fredag 18. oktober

08.30–08.35

Velkommen

Foredragsholder: Emilie Rohde Larsen Prosjektleder Avfallsforsk, Sirk Norge

08.35–08.50

Veikart for sirkulærøkonomi i sjømatnæringen

Foredragsholder: Anne Ingeborg Myhr Avdelingsleder Bioteknologi og sirkulærøkonomi, NORCE

08.50–09.05

Gjenbruk av bioressurser skaper et bærekraftig havbruk

Foredragsholder: Ole Arthur Vaage Produktutviklingssjef, Ragn-Sells

09.05–09.20

Grønn plattform-prosjekt: SirkAQ

Foredragsholder: June Valla Rådgiver miljø, ScaleAQ

09.20–09.30

Samtale, spørsmål og svar

Emilie Rohde Larsen

Prosjektleder Avfallsforsk, Sirk Norge

Emilie er nyutdannet med en mastergrad i Internasjonale miljøstudier fra NMBU. Hun har kompetanse om barrierer til sirkulær økonomi og kunnskap om virkemidler for å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært. Hun har erfaring fra avfallsbransjen gjennom prosjekter hos IVAR IKS og NORSIRK, henholdsvis vedrørende ombruk, og LCA knyttet til resirkulering av batteri.

Anne Ingeborg Myhr

Avdelingsleder Bioteknologi og sirkulærøkonomi, NORCE

Anne Ingeborg Myhr er avdelingsleder i forskningsinstituttet NORCE, innen bioteknologi og sirkulærøkonomi. Avdelingen består av tre forskningsgrupper: Industriell bioteknologi, Marin bioteknologi og Genteknologi, Miljø og Samfunn. Myhr har en doktorgrad i medisinsk biologi og en mastergrad i bioteknologi. Hun har bred erfaring fra tverrfaglige prosjekter på nye teknologier, inkludert genredigering. Hennes hovedfokus for forskning er fremtidens matsystemer, bærekraftig havbruk, beskyttelse av miljøet og biologisk mangfold, samt sirkulærøkonomi. Dette inkluderer studier på ELSA (etiske, juridiske og samfunnsmessige aspekter) og RRI (ansvarlig forskning og innovasjon) i forbindelse med nye teknologier.

Ole Arthur Vaage

Produktutviklingssjef, Ragn-Sells

Utdanning fra BI, grønn logistikk og markedsføring. Kommer fra kommunikasjon og reklamebransjen med 25 års erfaring derifra. I 2017 startet han AQUAPRO som skulle samle opp og frakte slam (fiskeskit og för-reseter) fra åpne merder i sjø, til lands for bearbeiding til nye produkter. Dette ble gjennomført i nettverket ARAL som Ole Arthur tok initiativ til å starte i 2020 og er prosjektleder for. I dag arbeider han hovedsakelig med å finne løsninger på hva som er den beste foredlings metoden for å skape nye verdikjeder for fiske-skit.

June Valla

Rådgiver miljø, ScaleAQ

June jobber som Rådgiver Miljø i ESG teamet i ScaleAQ Group, med hovedansvar for selskapets klimaregnskap og miljødokumentasjon på utstyrsnivå. Hun arbeider mye mot selskapets Grønn plattform-prosjekt "SirkAQ" som har mål om å fremme omstillingen fra lineær til sirkulær økonomi innen havbruk.