Praktisk informasjon
Scandic Hotel Nidelven, Trondheim
kr. 4500,- eks mva. medlem
kr. 6000,- eks mva. ikke medlem
Avfall Norges årlige fagseminar om energigjenvinning samler alle aktører som jobber med avfallsforbrenning med energigjenvinning. Årets seminar vil fokusere på nasjonale og internasjonale rammebetingelser, avfallsforbrenningens rolle i en mer sirkulær økonomi og på potensialet for å redusere karbonutslipp fra avfallsforbrenning ved utsortering og karbonfangst.
Avfall Norge hadde et begrenset antall rom til seminaret som nå er utsolgt.
Du kan selvfølgelig velge å booke hotellrom selv på Scandic Nidelven.
Det finnes også flere hoteller i ulike prisklasser i umiddelbar nærhet til Scandic Nidelven.
Hjertelig velkommen!
Deltageravgift
Fysisk deltagelse: kr. 4500,- eks mva. medlem
Fysisk deltagelse: kr. 6000,- eks mva. ikke-medlem
Se hvilke selskaper som er påmeldt her.
Påmeldingsfristen er 21. september
Tirsdag 27. september
18.00–19.00
Apéritif på Scandic Nidelven
19.00–21.00
Middag på Scandic Nidelven
Onsdag 28. september
09.00–09.05
Åpning av seminaret
Praktisk info og informasjon om programmet
09.05–09.25
Slik arbeider CEWEP med nye direktiver fra EU
Gjennomgang av relevante direktiver for bransjen
09.25–10.00
Rammevilkår for avfallsforbrenning i Danmark
Innlegget er 3-delt og vil fokusere på:
- Kapasitetsutvikling, klimamål og avgifter
- Mottakskontroll og endret input – nye folketingspolitiske avtaler for avfall
- EU strategier for klima og sirkulær økonomi
Det vil også være en dialog med deltakere etter hver sekvens
10.00–10.10
Pause og mingling
10.10–10.30
Nye direktivers påvirkning på norsk gjenvinningsindustri
Nye direktiver og mål innen utsortering og materialgjenvinning kan endre sammensetningen av avfall til forbrenning, kan dette påvirke anleggene?
10.30–10.50
Avgiftens påvirkning på de norske avfallsforbrenningsanleggene
Vi spør seminardeltakerne om deres erfaring med avgiften på avfallsforbrenning, og hva de tenker om effekten i årene som kommer
10.50–11.00
Pause og mingling
11.00–11.20
Læringspunkter fra en ulykke
Hva kan man lære av en ulykke, og hvilke virkemdiler kan man bruke?
11.20–11.40
Miljødirektoratet orienterer
Miljødirektoratet orienterer om saker de jobber med som er relevante for bransjen
11.40–12.00
Benchmarking fra driftslederforum
Gjennomgang av den siste utgaven av benchmarkingen
12.00–13.00
Lunsj
13.00–13.20
Fremtiden for plastavfall
Hva skjer med plastbehandlingen i fremtiden?
13.20–13.35
Kommunikasjon om avfallsforbrenning
Hva er god kommunikasjon? Hvordan formidle så folk forstår? Hvordan "komme på" og bli synlig i mediene?
13.35–14.00
Bransjens ideer om kommunikasjon
Vi spør seminardeltakerne hvordan de kommuniserer ut i dag, og diskuterer hvordan dette kan gjøres på selskaps- og bransjenivå i fremtiden.
14.00–14.15
Pause og mingling
14.15–14.35
Prosessen med karbonfangsprosjekt i Oslo
Hvordan er fremdriften for prosjektet, og vil prosjektet kunne bidra til å gjøre dette til en attraktiv investering for andre anlegg?
14.35–14.55
Avfallsforbrenningens rolle for å nå klimamålene
Zero har en rekke prosjekter som belyser potensialet for å innfri de nasjonale klimamålene, og belyser potensialet og virkemidler for dette.
14.55–15.00
Oppsummering og avslutning
Ingrid Hitland
Ingrid Hitland er utdannet siv.ing fra NTH med hovedvekt på kommunalteknikk og med spesialfelt avfallshåndtering. Har arbeidet i avfallsbransjen i over 30 år, og er i dag daglig leder i BIR Avfallsenergi AS, som driver forbrenningsanlegget i Bergen samt et metallsorteringsanlegg for slagg og deponi. Hun er også leder av Avfall Norges faggruppe for energigjenvinning
Fabio Poretti
Holds a MSc degree in Mechanical engineering at the University of Connecticut and a MSc in Energy Engineering at the Politecnico di Milano. Research fellow of the Politecnico di Milano fostering academic investigation into industrial perspective during 4 years in the field of material and energy recovery from residues. At CEWEP, Fabio transversally follows the legislative dossiers happening inside the European Green Deal, with particular focus to Energy&Climate policies, together with project management in the Waste-to-Energy sector.
Morten Carlsbæk
Henrik Lystad
Henrik Lystad har lang erfaring og inngående kjennskap om bransjen fra 16 år i Avfall Norge. Henrik har vært involvert i rammebetingelser og interessepolitisk arbeid innenfor avfallshåndtering og sirkulær økonomi i Norge og EU. Han har vært involvert i en rekke aktiviteter knyttet til blant annet innsamling av avfall, anskaffelser, utvikling av produsentansvaret, biogass og kompostering, energigjenvinning, materialgjenvinning og deponering, samt marin forsøpling og avfallshåndtering i utviklingsland.
Snorre Gangaune
Lars Erik Harv
Siviløkonom med lang fartstid både fra rådgivningsbransjen og som utøvende leder
Ellen Margrethe Svinndal
Leder direktoratets faggruppe for avfallsforbrenning. Industriseksjonen jobber med tillatelser etter forurensningsloven for industrien.
Øyvind Underdahl Holm
Sivilingeniør industriell kjemi, jobbet over 12 år i BIR Avfallsenergi som Miljørådgiver. Jobber med oppfølging av driften av energianlegget, i tillegg til kvalitetssystemene i selskapet.
Ralf Schopwinkel
Chief Sales Officer i gjenvinningsselskapet Geminor AS har over 25 års erfaring med materialgjenvinning og internasjonale avfallsmarkeder, blant annet fra Norsk Hydro. Som deleier i Geminor har Ralf siden 2008 bidratt til å utvikle selskapet til et av de ledende i Europa innen håndtering og behandling av avfall til material- og energigjenvinning. I dag jobber Ralf med returpapir (RCP), returtre, restavfall til energigjenvinning, samt avfallsplast til kjemisk gjenvinning. Ralf kommer opprinnelig fra Hannover i Tyskland, men har vært bosatt på Karmøy/Haugesund i snart 30 år
Stine Thorp
Stine Thorp er kommunikasjonsrådgiver i Avfall Norge. Hun har 20 års erfaring som journalist, innholdsprodusent og kommunikasjonsrådgiver.
Jannicke Gerner Bjerkås
Jannicke Gerner Bjerkås ledet Celsio’s karbonfangstprosjekt fra 2018 til vedtatt investeringsbeslutning, og er nå ansvarlig for forretningsutvikling og kommersialisering av CCS. Hun har fagkunnskap fra mer enn 10 år innen energigjenvinning, resirkulering og biologisk behandling av organisk avfall. Jannicke er tidligere offiser i Luftforsvaret og har utdannelse fra Luftkrigsskolen samt en MBA og en Master of Management.
Anne Marit Post-Melbye
Anne Marit Post-Melbye jobber med klimaløsninger innen spesielt CCUS og bioøkonomi. Anne har erfaring som senioranalytiker i Rambøll Energi og jobbet med teknologi- og fremtidsanalyser for private og offentlige energiaktører, og er utdannet sivilingeniør fra Energi og Miljø på NTNU med spesialisering innen industriell økologi og LCA.