Praktisk informasjon
Digitalt
Fredag 22. november
08.30–08.35
Velkommen
08.35–08.50
Verdikjeder for bærekraftig fôr
08.50–09.05
Biokull til biogull
09.05–09.20
Resirkulering av næringsstoffer fra avfall
09.20–09.30
Samtale, spørsmål og svar
Emilie Rohde Larsen
Emilie er nyutdannet med en mastergrad i Internasjonale miljøstudier fra NMBU. Hun har kompetanse om barrierer til sirkulær økonomi og kunnskap om virkemidler for å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært. Tidligere har hun arbeidet i miljøstiftelsen ZERO der hun undersøkte materialavgift som økonomisk virkemiddel. Hun har erfaring fra avfallsbransjen gjennom prosjekter hos IVAR IKS og NORSIRK, henholdsvis vedrørende ombruk, og LCA knyttet til resirkulering av batteri.
Egil Petter Stræte
Egil Petter har erfaring med forskning knyttet til kunnskapsutvikling og innovasjon i landbruket, omstilling og organisering av nyskapingsarbeid i matbedrifter og organisasjoner, matsystem, fôrsystem, strukturendringer og maktforhold i matens verdikjeder, næringsutvikling i bygdene, samdrift i landbruket, bygdeturisme mv. Han har spesielt arbeidet med jordbruk, matvaresektoren og særlig melkesektoren, samt skognæringer. Han har en generell interesse for næringsutvikling, regionale spørsmål, bygdeutvikling, jordbruk, skogbruk og landbrukspolitikk. Han har i tillegg til forskning erfaring med utredninger, evalueringer og mer utviklingsrettet arbeid. Egil var direktør på Bygdeforskning i perioden 2008 til 2013. Han er utdannet landbruksøkonom og geograf.
Renata Tomckzak-Wandzel
Renata har over 20 års erfaring innen behandling av avløpsvann, inkludert fysisk-, kjemisk-, biologisk renseteknologi. Spesielt har hun erfaring fra membranfiltrering av vann og avløpsvann, samt erfaring fra gjenbruk av slam og avfall, intensivering av gjæringsprosesser, nedbryting av slam, anaerob nedbrytning av avfall og avløpsvann fra næringsmiddelindustrien, teknologi for biologisk rensing av avløpsvann med intensivering av nitrogen og fosforfjerning og med energigjenvinning og ressursutnyttelse. Aquateam COWI er et forskningsinstitutt og et datterselskap av det internasjonale konsulentselskapet COWI.
Eva Farkas
Eva fullførte sin doktorgrad med fokus på teknologiutvikling for oppskalering ved bruk av biokull produsert fra avfall. Hennes nåværende forskning omfatter bruken av dekkvekster og utvikling av bærekraftige metoder for jordforbedring med biokull, samtidig som hun utforsker karbon- og nitrogenkretsløp og undersøker miljøeffektene av biokull. Med spesialisering innen stabile isotopmetoder, er Eva dedikert til å finne bærekraftige løsninger for jordforbedring, utnyttelse av avfall og å styrke forbindelser mellom industri, forskning og bønder.