Praktisk informasjon
Digitalt

Fredag 21. februar
08.30–08.35
Velkommen
08.35–08.50
Hvordan engasjere folk til å endre vaner og atferd for å redusere matsvinn
08.50–09.05
Matsvinn hos norske forbrukere
Vi får høre om de viktigste resultatene av forbrukerstudiene vi i NORSUS gjør for Matvett hvert år. I fjor sammenstilte NORSUS plukkanalyser som viser faktisk matsvinn i husholdningene. I tillegg gjennomførte de en spørreundersøkelser hvor vi spurte et representativ utvalg nordmenn om type/mengde mat de kaster, årsaker til at de kaster ulike typer mat, og også deres opplevde motivasjon, evne og mulighet til å kaste mindre mat.
09.05–09.20
Reduksjon av matsvinn i Oslo Kommune
09.20–09.30
Samtale, spørsmål og svar

Emilie Rohde Larsen
Emilie er nyutdannet med en mastergrad i Internasjonale miljøstudier fra NMBU. Hun har kompetanse om barrierer til sirkulær økonomi og kunnskap om virkemidler for å omstille samfunnet til å bli mer sirkulært. Tidligere har hun arbeidet i miljøstiftelsen ZERO der hun undersøkte materialavgift som økonomisk virkemiddel. Hun har erfaring fra avfallsbransjen gjennom prosjekter hos IVAR IKS og NORSIRK, henholdsvis vedrørende ombruk, og LCA knyttet til resirkulering av batteri.

Aina Stensgård
Aina har jobbet med matsvinn i Norge siden 2014 og tar nå sin PhD i atferdsendring for redusert matsvinn. Hun er forsker i NORSUS, koordinator for forskningsområdet ‘emballasje’ og har erfaring som forskningsleder. Hennes masteroppgave ved NMBU handlet om avfall og ble skrevet som en del av prosjektene KlimaReg og Bio Value Chain på vegne av Østfoldforskning (nå NORSUS). Aina har jobbet med en rekke prosjekter knyttet til mat, matsvinn og emballasje, og også med verktøyutvikling på dette området.

Sigrid Møyner Hohle
Sigrid er utdannet psykolog og som jobber med atferdsendring for redusert matsvinn. Hun er seniorforsker i NORSUS og jobber med atferdsendring og kommunikasjon i ulike prosjekter. I studiene sine spesialiserte Sigrid seg på klimapsykologi. I doktorgraden sin (Simula / Universitetet i Oslo) forsket hun på hvordan folk forstår informasjon om klimaendringer og usikkerhet. I mastergraden sin (Universitetet i Oslo), studerte hun hvordan nudging kan brukes til å fremme mer bærekraftige matvalg.

Lars Magnus Ottesen
Lars Magnus arbeider som rådgiver for bærekraftig mat i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune. Han har bakgrunn innen samfunnsernæring. Videre har han i mange år jobbet med reduksjon av matsvinn, ernæring og bærekraftig mat, både i offentlig og privat sektor.