Hva er på programmet på Årskonferansen 2025?

Se hvilke tema som skal tas opp når vi samles på Gardermoen i september.

Av: Stine Thorp | Publisert: 8. april 2025

Sirk Norges årskonferanse går av stabelen 23.-24. september. I løpet av disse to dagene samles 1200 deltakere på The Qube, Gardermoen. Årskonferansens program er under utvikling, men en rekke programposter er nå spikret.

Vi har Early Bird-tilbudet til 30. april - sikre deg billett før prisen går opp!

Fra ambisjon til aksjon

Årskonferansen 2025 skal vise konkrete tiltak og grep som kan gjøre Norge mer sirkulært.

Konferansens første dag fylles med et faglig program spesielt rettet mot gjenvinning og sirkulærøkonomi. Formålet er å gi kunnskap og inspirasjon, og å oppdatere deltakerne på nytt innen regelverk og krav, innovasjon og forskning.

På konferansens andre dag handler det om rammevilkår, politikk og sirkulære forretningsmodeller. Her inviteres andre bransjer inn for å vise hvordan fremtidens næringsliv kan tilpasse seg en ny type økonomi, og hvordan avfalls- og gjenvinningsbransjen er en viktig samarbeidspartner.

Miljødirektoratet-seminar og AI-sesjon

Tirsdag 23. september har det faglige programmet to hovedtema; Regelverk og digitalisering. Én av sesjonene får Miljødirektoratet ansvar for. De arrangerer et eget seminar på 45 minutter der de orienterer om relevant regelverksutvikling og -endring.

En annen fagsesjon vil handle om hvordan AI kan brukes til å effektivisere drift og prosesser. Her vil tilhørerne få konkrete eksempler på hva aktører i gjenvinningsbransjen bruker AI til.

Blant andre som har bekreftet deltakelse med innlegg er Konkurransetilsynet og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), som vil delta på konferansens andre dag, da rammevilkår, politikk og sirkulære forretningsmodeller er tema.

Geopolitikk og handelskrig - hvordan påvirkes Norge?


Onsdagsprogrammet starter på plenumsscenen, der Stian Jenssen, tidligere stabssjef for Jens Stoltenberg i NATO, deler sine perspektiver på hvordan geopolitikk og handelskrig påvirker Norge og vårt forhold til EU og verdens stormakter.

Jenssen har lang erfaring med internasjonal sikkerhetspolitikk og strategisk ledelse. I dag er han partner og direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Industry Capital Partners, som investerer i teknologien og sektorene med størst potensial til å bidra til nullutslippsmålet i 2050.

Hvilke sirkulære løsninger finnes?

På plenumsscenen vil det både tirsdag og onsdag bli presentert eksempler på sirkulære løsninger fra både inn- og utland, totalt 12 ulike. Blant innleggsholdere som er bekreftet er følgende:

  • Nederlandske Omrin (et IKS) - har høy ombruks- og materialgjenvinningsgrad (78 prosent), og jobber for å oppnå industriell skala på sine sirkulære løsninger.
  • NOAH - har utviklet ny teknologi som gjør industriavfall som tidligere er blitt regnet som farlig avfall om til ordinært avfall.
  • Ragn-Sells - deltar i EU-prosjektet AquaPhoenix, som utvikler løsninger der slam fra oppdrettsanlegg samles opp og omgjøres til en sirkulær ressurs.
  • VESAR og Kirkens Bymisjon Miljø - har etablert sirkulære tekstilstrømmer som gjenvinner tekstiler, og f. eks. funnet løsninger for gjenbruk av dun fra dundyner og gamle håndklær.
  • BEWI - har forpliktet seg til at 50 prosent av deres plastråvare skal være resirkulert eller ikke-fossile, og at 100 prosent av produktene de produserer eller selger skal være resirkulerbare.

Merk! Årskonferansens program er under utvikling - følg med på Årskonferansen nettside, der programmet oppdateres fortløpende.

Kontakt oss

Dag Oliver

Leder Partnerskap & Arrangement
Sirk Norge
Ansvar: Årskonferansen, seminarer og organisasjonens samarbeidspartnere
Telefon:  99099533

Emilie Rohde Larsen

Rådgiver
Sirk Norge
Ansvar: Avfallsforsk, EU-prosesser, farlig avfall, leder programkomité Årskonferansen
Telefon:  90295458

Relaterte artikler

Se flere nyheter