Se bilder fra Gjenvinnerdagen 2024

Siste uke i august arrangerte en rekke Sirk-medlemmer Gjenvinnerdagen, der politikere og presse inviteres til ulike anlegg for å lære mer om bransjen.

Av: Stine Thorp | Publisert: 9. september 2024

2024 er fjerde året Gjenvinnerdagen arrangeres. Totalt deltok et hundretalls politikere, pressefolk og andre interesserte på de ulike arrangementene i regi av ti ulike Sirk-medlemmer.

- Vi startet med Gjenvinnerdagen i 2021 fordi vi så at det var et behov for å vise politikere - og særlig lokalpolitikere - hva avfalls- og gjenvinningsbransjen driver med, sier Kåre Fostervold, direktør samfunnskontakt i Sirk Norge.

- Nå er vi på fjerde året, så nå må vi nesten kunne kalle det en tradisjon. Vi tror det er viktig å få gjenvinningsbransjen på radaren til politikerne, særlig ettersom det de neste årene vil komme nye krav fra EU som vil kreve endringer i drift, nye anlegg og så videre.

- Det er mange av dem som får seg noen aha-opplevelser når de kommer til et anlegg og får se og høre hvordan bransjen fungerer. Det er også et poeng at de ulike medlemmene som inviterer får knyttet kontakt med politikerne. Det er lettere å ta en telefon eller sende en e-post til en politiker etter at vedkommende har vært på besøk, sier Fostervold.

Hva Sirk-medlemmene viser frem varierer. I år fikk Gjenvinnerdag-deltakere på Vestlandet bli med til Voss og overvære nedleggelse av grunnsteinen til det nye biogassanlegget, mens politikere i Rogaland fikk komme på før-visning av IVARs nye ombrukskjøpesenter R:Elsk.

Hos Oslo REG fikk deltakerne en omvisning på Haraldrud, der de fikk se mottaket for farlig avfall, ombruksteltet og forbrenningsanlegget fra 1967 nærmer seg pensjonering. Vesar viste frem Den magiske fabrikken, og forklarte deltakerne hvordan en biologisk sirkulærøkonomi kan bidra til at vi når klimamål.

Remiks tok med seg deltakerne på en rundtur på anlegget etter at de fikk en statusrapport på hvordan Remiks påvirkes av samfunnsutviklingen og de bransjeendringene som skjer.

Sirkula og SØIR valgte en vri der deltakerne ble invitert til foredrag og debatt med tema "Hvordan skaper vi det sirkulære samfunnet?" på Hamar bibliotek.

Se bilder fra Gjenvinnerdagen 2024:

Foto: BIR
Foto: BIR
Foto: IVAR
Foto: IVAR
Foto: IVAR
Foto: Oslo REG
Foto: Oslo REG
Foto: Oslo REG
Foto: VESAR
Foto: VESAR
Foto: Linus Hildung / Remiks
Foto: Linus Hildung / Remiks
Foto: Linus Hildung / Remiks
Foto: Sirkula
Foto: Sirkula

Kontakt oss

Kåre Fostervold

Direktør samfunnskontakt
Sirk Norge
Ansvar: Næringspolitikk, rammebetingelser, pressekontakt
Telefon:  48168041

Relaterte artikler

Se flere nyheter