Nancy Strand fikk Sirk Norges hederspris

Bransjeorganisasjonens tidligere direktør takker av, men kommer ikke til å gi slipp på engasjementet for bransjen.

Av: Stine Thorp | Publisert: 9. september 2024

Under Årskonferansen 2024 ble Sirk Norges hederspris utdelt til en overrasket Nancy Strand.

- Jeg er helt overveldet, jeg hadde ingen anelse, sa Strand da hun mottok prisen fra administrerende direktør Runar Bålsrud.

Strand fikk hederspris for sitt mangeårige engasjement i avfalls- og gjenvinningsbransjen, og sin mer enn tjue år lange innsats for å utvikle bransjen i en mer sirkulær retning.

Nancy Strand har lang fartstid i Sirk Norge, tidligere Avfall Norge. Hun startet i organisasjonen i 2013 som administrerende direktør, en rolle hun hadde i syv år før hun gikk over i en stilling som seniorrådgiver i 2020.

Strand kom til Avfall Norge fra stillingen som daglig leder i LOOP, en rolle hun hadde i syv år.

Strand har flere viktige meritter fra sin tid som leder av Avfall Norge: Stifting av Hold Norge Rent (2014), likestilling av private og offentlige medlemmer, etablering av kompetanseprogrammet REdu (2015), og lansering av podcasten Sirkulér (2020), for å nevne noen.

Strand har bidratt sterkt til FoU-nettverket Avfallsforsks suksess, og har gjennom styreverv i ISWA også representert bransjen internasjonalt, for eksempel i FNs arbeid med å etablere en globale plastavtale.

Driftig og kunnskapsrik

- Nancy er kunnskapsrik og driftig, og en som forstår og vektlegger viktigheten av samarbeid i bransjen, sier Bålsrud.

- Hun er visjonær og innovativ, og har vært en viktig brikke i organisasjonen. Nancy har lang erfaring og god kjennskap til bransjen, men har likevel en evne til å tenke utenfor boksen og stille spørsmål ved status quo.

- Som kollega er hun omgjengelig og engasjert, og vi kommer til å savne henne på kontoret, sier Bålsrud.

Strand har imidlertid ikke tenkt å gi helt slipp på bransjen. Hun vil fortsette å jobbe som konsulent gjennom sitt eget firma; Nancy Strand AS.

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter