Publisert: 1. juli 2022
Denne artikkelen er skrevet av REdu-student og kommunikasjonskoordinator Fride Sanna.
Sommeren 2022 var andre året produsentansvarsselskapet Norsirk, som samler inn og håndterer EE-produkter, batteri og emballasje, engasjerte REdu-studenter.
- Hva var det dere så mest frem til i samarbeidet med studentene?
- Det er jo utrolig morsomt å få nye folk inn dørene. Vi er ikke en veldig stor bedrift, kun 19 ansatte, så det å få nytt og friskt blod var veldig morsomt. Og så har vi hatt helt ekstremt dyktige studenter. Altså, jeg kan ikke skryte nok av dem. Hvis alle studenter som går ut i dag er så dyktige, så kjenner jeg at da er det ikke farlig. Da kan jeg bare pensjonere meg når som helst, sier Kjørsvik Husby.
Oscar fikk i oppgave å kartlegge gjenvinningsaktører og B2B-markedet for brukte mobiltelefoner og kopimaskiner. Anes prosjekt gikk ut på å intervjue kunder som leverer emballasje til Norsirk, og kartlegge hvordan de jobbet med emballasjeoptimering, altså å redusere bruk av plastemballasje.
Kjørsvik Husby forteller om motivasjonen bak å ta inn sommerstudentene.
- I fjor var første gangen vi hadde sommerstudenter. Da hadde vi tre stykker, hvor én av dem var fra REdu-programmet. Dette var en kjempepositiv opplevelse, så derfor fant vi egentlig ut at vi trengte det i år også.
Sommer betyr ferietid for de fleste arbeidstakere. Det gjør at det er færre folk på jobb, og dermed ikke så tett oppfølging av studentene.
- Studentene fikk beskjed under intervjuet at de måtte kunne arbeide selvstendig. Vi har mange forskjellige arbeidsoppgaver på huset som skal gjøres, og vi trengte at de sto på egne bein, tok kontakt, passet på å booke møtene de skulle ha selv. Det har gått veldig fint, og studentene har vært både hyggelige og sosiale, og vi har hatt nyttige diskusjoner rundt lunsjen. Vi har som sagt vært veldig heldige med studentene våre.
Fikset møte med Telenors bærekraftsjef
- Prosjektet Oscar jobbet med har vi hatt på lista lenge, men ikke ressurser til å gjøre. Han gikk inn i det med brask og bram, og ordnet oss til og med et møte med bærekraftsdirektøren i Telenor. Jeg synes det er kult å se at man er så selvstendig når man er så ung. Vi merket det allerede på intervjuet, og ansatte ham etter type tre minutters prat, sier Kjørsvik Husby.
Ble deltidsansatt etter internshipet
- Når det gjelder Anes oppgave; det snakkes mye om at vi må bruke mindre, riktigere og mer miljøvennlig emballasje. Jobben hun har gjort har gjort kundene våre oppmerksom på eget emballasjebruk. Vi har valgt å ansette henne i en 20 prosent stilling utover høsten for å hjelpe oss videre, da vi syntes hun var så dyktig.
- Det har vært supert å ha dem hos oss i sommer, vi har fått løst oppgaver som har ligget på vent lenge. Så har vi selvsagt også dratt dem med på alle sommerfester og arrangementer som eierne våre har invitert til, slik at de også ble kjent med bransjen. Målet vårt var at de skulle kunne alt om produsentansvar når de var ferdige her, for produsentansvar er noe vi vil se mer av i årene fremover, skal vi tolke EU.
- Tenker dere å ta inn REdu-studenter igjen?
- Ja, det er jeg helt sikker på. Jeg oppfordrer flere i bransjen til å gjøre det samme. Vår erfaring er at de gjør en innmari god jobb, og bidrar til å løse oppgaver man ellers ikke har tid til. Jeg føler meg hundre kilo lettere nå som Oscar og Ane har vært her og hjulpet oss. Det var utrolig interessant med prosjektet Oscar fikk gjort, og Ane har jobbet med noe som skal rett inn i en rapport til Miljødirektoratet, sier Kjørsvik Husby.
Kontakt oss
Heidi Hopstock
Relaterte artikler
Se flere nyheterPublisert: 27. juni 2022
Gresset er ikke grønnere på den andre siden
Publisert: 13. juni 2022