Lanserer egen handlingsplan for økt produksjon og bruk av biogass

Biogassplattformen gir oppskriften på hvordan en ny, grønn industri som skaper 8 500 nye arbeidsplasser og kutter klimagassutslipp.

Av: Stine Thorp | Publisert: 13. august 2024

Biogassplattformen er et resultat av at en samlet norsk biogassbransje har gått sammen for å vise myndigheter og politikere hvilke muligheter en satsing på biogass i Norge kan gi.

Det estimeres at en satsing på biogass kan skape en grønn industri som ikke bare kutter nasjonale klimagassutslipp, men også kan skape 8 500 nye arbeidsplasser og bidra til lokal næringsutvikling.

- Dette er verktøykassa politikerne trenger, som gir dem løsningen for økt produksjon og bruk av biogass, sier Avfall Norges adm. dir. Runar Bålsrud.

Avfall Norge er en av initiativtakerne, og på listen over organisasjoner som stiller seg bak Biogassplattformen står også Grønt Landtransportprogram, Grønt Skipsfartsprogram, Biogass Norge, Energigass Norge, Norges Bondelag, Samfunnsbedriftene, Norsk Vann, Sjømat Norge, Norges Lastebileier-forbund og Biogass Oslofjord.

- Alle er enige om at biogass er bra, og noe vi bør satse på. Det er på høy tid at vi får et forpliktende nasjonalt mål for biogassproduksjon. Her må politikerne komme på banen. Denne handlingsplanen viser hvordan vi kan få til økt biogassproduksjon, og hvilke fordeler dette har, sier fagrådgiver Jens Måge i Avfall Norge, som har biogass som sitt fagområde.

Se Biogassplattformen vedlagt under.

Kontakt oss

Jens Måge

Seniorrådgiver
Sirk Norge
Ansvar: Bioavfall, tekstiler, biologisk behandling
Telefon:  92292262