Kåret til Årets ildsjel 2024

Trygve Berdal ble tildelt prisen Årets ildsjel til stor jubel fra salen under Årskonferansens festmiddag.

Av: Stine Thorp | Publisert: 5. september 2024

Årets ildsjel er en ny pris, og den skal gå til en person som har gjort seg utmerket gjennom sin innsats i bransjen. Juryen består at utvalgte fra Sirk Norges administrasjon, i år var det adm. dir. Runar Bålsrud, seniorrådgiver Jens Måge og rådgiver Anna Fagerheim.

Årets ildsjel:

  • Har, uansett alder og fartstid, gjort en solid innsats i bransjen utover det man kan forvente
  • Er en god ambassadør for bransjen

Sirk Norge fikk flere tips om kandidater til prisen. Til slutt endte valget på Trygve Berdal. Her er juryens begrunnelse:

Trygve Berdal, med base i Orkanger, tiltrådte som daglig leder i Hamos Forvaltning i 1995.

Denne stillingen hadde han til 2022 etter utvidelsen og sammenslåingen av Envina, Hamos og NIR til ReMidt IKS, en sammenslåing han ledet.

Trygve er et organisatorisk talent av rang og en dreven forhandler, noe opprettelsen av ReMidt IKS er et stort bevis på. Det er et mesterstykke å klare å implementere 17 kommuner inn i ett selskap og gjøre store endringer samtidig (innføring av full kildesortering i alle kommuner) i løpet av en kort tid i 2021/22.

Trygve er en samarbeidets mann. I tillegg til å danne ReMidt IKS har han også vært en pådriver for å etablere det midt-norske SeSammen-samarbeidet. Dette har nå fått spin-offs i form av Civac - en sirkulær næringsklynge, og ReIT - et samarbeid om digitalisering mellom de kommunalt eide avfallsselskapene i regionen. Han har også sittet i Avfall Norge sitt styre - først valgt inn som vara i 2018 og deretter som fullt styremedlem.

Selv om Trygve har blitt deltidspensjonist, for å få mer tid til å være skismører, så er han fortsatt daglig leder for Remidt Næring, en paraplyorganisasjon for bl.a Retura Midt og Meldal Miljøanlegg. I tillegg har han flere andre offentlige roller og stillinger, bl.a som styreleder i EcoPro.

Trygve beskrives av dem som kjenner ham som en jordnær person, som samtidig som han er forutseende og fremme i skoene. Han er av typen som lytter før han snakker og som fremstår som reflektert og klok i sin fremtoning. Han er flink til å ta seg av nykommere og er alltid behjelpelig dersom man skulle lure på noe. Humoren hans er lun og god, og han møter alle med et smil. Han er en ekte ildsjel som har inspirert mange i bransjen opp igjennom.

Relaterte artikler

Se flere nyheter

Se flere nyheter