Publisert: 1. juli 2022
Denne artikkelen er skrevet av REdu-intern og kommunikasjonskoordinator Fride Sanna
Envac Norge, som leverer automatisert og AI-støttet avfallshåndtering, hanket inn Majureka Yoganathan, Alexander Smeby og Oda Marie Forbord som internship-studenter i sommer. De tre studentenes oppdrag var å undersøke moderniseringspotensialet i virksomheten sin eksisterende kundemasse.
Hva var motivasjonen for å bli REdu-partner og ta inn REdu-studenter i sommer?
- Vi så at vi hadde behov for det. Det er mye spennende som skjer og da er det fint med friske øyne og ny input på det vi driver med. Å bli REdu-partner var også naturlig for oss siden vi jo driver i avfalls- og gjenvinningsbransjen, sier økonomisjef Vegard Holm.
- Vi tror det er viktig å gjøre seg synlig hos studentene, og få mangfold i avfallsbransjen. Det er jo studentene som skal drive den videre, og vi i Envac kan tilby spennende oppgaver og et godt fagmiljø som rommer folk med ulike faglige bakgrunner. For oss er det en «no brainer» at alle byer bør ha avfallssug, men vi må bygge kompetanse på avfallssug i Norge.
Derfor gjør vi aktiviteter for å tiltrekke oss, utvikle og beholde de beste hodene som er under utdanning i dag.
Hvordan har det gått å ha studentene hos dere så langt?
- Det har vært en utelukkende positiv opplevelse. Hele organisasjonen har vært veldig gira på hva disse studentene driver med. Studentene har vært oppsøkende og tatt kontakt, og har tatt tak i oppgaven på en imponerende måte, sier Holm.
- Studentene har valgt seg en omfattende oppgave som omhandler modernisering. Verdien for Envac er at vi allerede har fått en dypere forståelse for modernisering som en av de strategiske driverne fremover. Det må til om vi skal nå bærekraftsmålene og skape fremtidssamfunnet vi ønsker oss. Nå skal vi utvikle dette videre sammen med studentene. Vi vil blant annet se på hva avfallssug betyr og innebærer for hver av studentenes studieretning, påpeker salgssjef Knut Johansen.
Hva har vært mest spennende med samarbeidet med studentene?
- Det mest spennende er jo å se hvilken vinkling de har. At studentene kommer inn og jobber intensivt uten noe «bagasje» er interessant å se. Vi har ikke gjort dette før så det er vanskelig å ha forventninger. Vi er spente på hva som blir utfallet. Det hadde vært gøy om de kom med noe nytt, men det er ikke avgjørende. Selve prosessen og spørsmålene de reiser er vel så interessante, sier Holm.
Suksess med studentsamarbeid
Dette er første året Envac har REdu-studenter hos seg, men å satse på unge og dyktige hjerner er ikke nytt for virksomheten. I 2017 engasjerte de to studenter fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og vant en anbudskonkurranse som gikk ut på å utvikle og tegne nedkast for fremtiden.
- Samarbeidet med Arkitektur- og designhøgskolen gikk veldig bra, og det ga oss bevegelse i riktig retning. Vi sa til studentene at om de vant gikk hele premiepotten til dem, og vi tror det ga ekstra motivasjon og bidro til at vi vant konkurransen, sier Johansen.
Samarbeidet resulterte i at skolen året etter ba Envac om å være mentorer for en bachelor-klasse.
- Det sa vi selvfølgelig ja til. Vi har tro på å jobbe mot studenter; å stille på karrieredager og snakke med studenter, og få dem interessert i det vi driver med. Vi opplever at unge mennesker er mer åpne for å tenke nytt og annerledes. For dem er det ikke vanskelig å se at avfallssug er selvsagt i fremtidens grønne og bærekraftige byer, konkluderer Johansen.
Kontakt oss
Heidi Hopstock
Relaterte artikler
Se flere nyheterPublisert: 27. juni 2022
Gresset er ikke grønnere på den andre siden
Publisert: 13. juni 2022