Avfall Norge er blitt Sirk Norge

Fra tirsdag 3. september bytter vi til vårt nye navn; Sirk Norge.

Av: Stine Thorp | Publisert: 3. september 2024

Bransjeorganisasjonen Avfall Norge heter nå Sirk Norge. Det nye navnet ble vedtatt under generalforsamlingen i mai 2024.

- Juridisk skjer navnebyttet 1. januar 2025, men vi synes Årskonferansen var en fin anledning til å innføre det nye navnet, sier administrerende direktør Runar Bålsrud.

Det var styreleder Synnøve Bjørke som fikk æren av å lansere det nye navnet da hun erklærte Årskonferansen 2024 for åpnet tirsdag 3. september.

- Navnebytte-prosessen startet allerede i 2020. Som bransje har vi en sentral og viktig rolle i den sirkulære omstillingen. Det er det viktig at flere enn oss vet. Derfor kom ønsket om å gå bort fra ordet “avfall” i navnet, sier Bjørke.

- Det nye navnet signaliserer at vi mener alvor når vi sier at Norge må ta bedre vare på ressursene. Det bidrar også til bedre forståelse for hvilken rolle bransjen spiller i samfunnet, og bekrefter at vi er i stand til å tilpasse oss nye krav og forventninger.

Nytt navn, samme organisasjon

- Vi er veldig forøyde med vårt nye navn, som vi mener vil bidra til bedre forståelse for hvilken rolle gjenvinningsbransjen spiller i samfunnet, sier Bålsrud.

- Strategien vår har sirkulærøkonomi og bærekraftige prinsipper i fokus. Navnet Sirk Norge signaliserer dette bedre enn navnet Avfall Norge gjorde. Nå har vi et navn som tydelig viser organisasjonens fokus. Det vil gjøre det lettere å etablere samarbeid og få støtte fra politiske beslutningstakere, sier Bålsrud.

- Vi har fått nytt navn og logo, men er fortsatt den samme bransjeorganisasjonen som kommer til å jobbe videre for å sikre at bransjen får en sterk stemme i omstillingen vi skal gjennom, og også gi medlemmene et godt faglig tilbud i form av kurs, arrangementer og møteplasser.

Kontakt oss

Runar Bålsrud

Administrerende direktør
Sirk Norge
Telefon:  91708227

Kåre Fostervold

Direktør samfunnskontakt
Sirk Norge
Ansvar: Næringspolitikk, rammebetingelser, pressekontakt
Telefon:  48168041

Relaterte artikler

Se flere nyheter